Menstruační plavky se slevou až 18 %
Na vše doprava zdarma

Jak nosit a prát prádlo s aktivním uhlím

Uveřejněno: 26.06.2024
Kategorie: Inkontinence , Zdraví

Brit Paul O'Leary trpěl nepříjemnými zažívacími potížemi, kvůli kterým ale nechtěl přestat chodit mezi lidi. Jako produktový designér se rozhodl vyvinout něco, co mu pomůže zakrýt pach odcházejících střevních plynů. Spolu s módní návrhářkou vyvinul inovativní spodní prádlo, které díky vrstvě aktivního uhlí zabraňuje šíření a uvolňování zápachu. Všem, kteří řeší zdraví svých střev, tak nabízí návrat ztracené sebejistoty.

Není to zázrak, je to technologie

Použitá technologie na bázi aktivního uhlí je dle The American Journal of Gastroenterology nejúčinnější metodou pro odstraňování pachu větrů a dle výzkumu De Montfort University je "schopna filtrovat pachy 200krát silnější, než je průměrná emise střevních větrů". Díky vysoce porézní povaze uhlí se jakékoliv páchnoucí plyny, které jím procházejí, zachytí a neutralizují.

Jak prádlo Shreddies nosit?

Spodní prádlo Shreddies je hodně neobyčejné, ale na první pohled na něm nic zvláštního vidět není, je totiž zcela diskrétní. Filtrační panel z aktivního uhlí je všit mezi vrstvami bavlněného úpletu.

Aby dámské kalhotky nebo pánské boxerky Shreddies fungovaly,

  • musí vám dobře sedět
  • a musíte s nimi "spolupracovat" vhodným postojem či polohou těla.

Mají-li se pachy netutralizovat, je potřeba, aby prošly uhlíkovým filtrem, ne unikly "bokem" či jinudy kvůli nějaké netěsnosti. Cítíte-li, že se blíží ta chvíle odchodu větrů, nestůjte ani neseďte s nohama od sebe. Mějte nohy u sebe, a pokud jste schopni mít nad prděním aspoň trochu kontrolu, nechte větry odcházet pomalu.

S tím, aby vše fungovalo, jak má, úzce souvisí správný výběr velikosti. Prádlo Shreddies nesmí být moc volné, proto se držte tabulky velikostí.

Shreddies - prádlo, které řeší zápach

Životnost a správné praní Shreddies

Filtrační tkanina s aktivním uhlím má životnost 2 až 3 roky. Podmínkou správného fungování prádla je ale správná péče. Perte své kalhotky či boxerky Shreddies pouze v prací sodě při 40˚, ať už v pračce, nebo v ruce. Nepoužívejte běžné prací prášky ani aviváže a prádlo s aktivním uhlím ani ručně neždímejte. Všechny tyto praktiky mohou filtrační vrstvu nevratně poškodit.

Životnost prádla používaného při potížích s úniky větrů také závisí na frekvenci praní. Prádlo Shreddies můžete nosit přes běžné spodní prádlo, a tudíž ho nebudete muset prát pokaždé, postačí jednou za 14 dní.

Prací pokyny v kostce aneb Péče o prádlo Shreddies

  • Pozor, prádlo Shreddies vyžaduje speciální zacházení, dodržujte prací pokyny na štítku!
  • Po použití vyperte v prací sodě na 40 stupňů.
  • Na jednu pračku odměřte 110 ml až 210 ml prací sody.
  • Nepoužívejte běžný prací prášek, aviváž ani bělidla.
  • Běžné prací gely a prášky ucpou uhlíkový filtr a Shreddies nebudou fungovat.
  • Možné je i ruční praní v prací sodě, ale vyhněte se ručnímu ždímání, které by mohlo poškodit filtrační vrstvu.
  • Doporučujeme prát Shreddies v sáčku na praní jemného prádla.
  • Prádlo nechte dobře usušit.
  • Sušení v sušičce je možné na střední teplotu.

Není soda jako soda...

Ptáte se, jaký je rozdíl mezi prací, krystalickou a jedlou sodou? Krystalická a prací soda jsou v zásadě totéž a jejich použití je do velké míry zástupné. Fungují jako jednoduchý prací prostředek, tradičně se používají jako změkčovadlo a pro namáčení silně znečištěného prádla před samotným praním. (Možná si vzpomenete, jak v roztoku krystalické sody namáčela babička dědovy montérky...) Jedlá soda je oproti prací a krystalické méně zásaditá, pro praní Shreddies je možné použít i ji – výrobce ovšem pro jedlou sodu nespecifikuje vhodné dávkování. Podrobnosti o různých druzích sody se dočtete v tomto článku.

Uvolněte se, Shreddies to jistí

Věděli jste, že úzkost může ovlivnit chemické procesy v těle, včetně pochodů v trávicím systému, a tím ještě zhoršit již existující stav odchodu větrů? Právě proto se vyplatí mít spolehlivou pomůcku, díky které nebudete ve stresu.

Více o tom, jak Shreddies fungují a pro koho jsou vhodné, jsme psali v článku Shreddies: unikátní prádlo, které filtruje páchnoucí větry

Související produkty

Sdílejte tento článek

Přidat komentář